FAQ

De tekenen van stress zijn gevarieerd. Sommigen van hen zijn duidelijk: beven tijdens een storm, zich verstoppen tijdens vuurwerk, het huis vernielen wanneer ze alleen worden gelaten. Sommige zijn helemaal niet voor de hand liggend en worden vaak verkeerd begrepen. Wist je dat gapen, tongelen (het likken van de neus) en zelfs kwispelen met de staart ook veel voorkomende tekenen van stress zijn?

Het vest kan dagelijks worden gebruikt op elk type hond. Probeer het eerst wanneer jouw hond blij is, zodat je een positieve associatie opbouwt. Als je weet dat er een stressvolle gebeurtenis plaats zal vinden, doe het vest dan aan voordat de gebeurtenis plaatsvindt.

ThunderShirt oefent een zachte, constante druk uit op het lichaam van jouw hond. Het gevoel van omhulling helpt jouw hond om zich te ontspannen, net zoals het inbakeren (inwikkelen in een doek) een baby kalmeert. Deze constante kalmerende druk is effectief bij meer dan 80% van de gevallen*.
*2011 ThunderShirt® Dog Anxiety Survey.

Er is geen specifieke training vereist. Zorg ervoor dat je het vest aantrekt volgens de instructies op de bijsluiter.

De meeste hondeneigenaren melden dat hun honden genieten van het dragen van hun ThunderShirts en dat ze het lange tijd aan kunnen houden. Maar let op! We raden aan om ThunderShirt de eerste paar keer om de 1 tot 2 uur uit te doen om er zeker van te zijn dat alles goed past en jouw hond tevreden is. Irritatie of andere problemen zijn zeer zeldzaam, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn. Bij langdurig gebruik van het ThunderShirt raden wij aan het ThunderShirt minstens twee keer per dag voor een half uur uit te doen.

Wij staan achter ons product! ThunderShirt is een geweldige oplossing voor de meeste honden die lijden aan kortstondige stress. De meeste eigenaren zien hun hond gelijk ontspannen bij hun eerste gebruik. Anderen zien het resultaat pas na twee of drie keer ThunderShirt te hebben gedragen voor hun hond. Aarzel niet om naar tips te vragen die jou en jouw hond kunnen helpen!

Wanneer het ThunderShirt de juiste maat heeft en goed is aangetrokken, zou jouw hond zich zeer comfortabel moeten voelen. Problemen komen zelden voor, maar als je tekenen van huidirritatie of lichamelijk ongemak opmerkt, stop dan met het gebruik en neem contact met ons op

ThunderShirt is gemaakt van duurzame, wasbare stof. Het kan worden gewassen op een normaal koud programma. Zorg ervoor dat alle klittenbandsluitingen dicht zijn om het risico te voorkomen dat ze in de was verstrikt raken in andere stoffen. Hang het op om te drogen.

Behalve onder extreme omstandigheden (vanaf 32°C in de zon) is oververhitting normaal gesproken geen probleem bij het dragen van het ThunderShirt. Honden koelen zichzelf voornamelijk via hun bek en poten. Het ThunderShirt is gemaakt van een dunne, ademende stof.

Bij het passen van ThunderShirt op een reu, mogen de banden die rond de buikstreek lopen de geslachtsdelen niet bedekken of erop drukken. Als het ThunderShirt tegen de geslachtsdelen wrijft, kan irritatie optreden. Als je dat opmerkt, verwijder het ThunderShirt dan onmiddellijk. Probeer dan een kleiner formaat of neem contact met ons op voor andere suggesties.

Je kunt proberen ThunderShirt en ADAPTIL Transport Spray te combineren. Spuit de ADAPTIL Transport Spray op de patch op het vest. Spray nooit ADAPTIL op het vest wanneer de hond het ThunderShirt al aan heeft. Wacht 15 minuten voordat je het ThunderShirt aantrekt bij je hond.